Van der Poel, Pieterse en Del Grosso tanken vertrouwen

Van der Poel, Pieterse en Del Grosso tanken vertrouwen

Mathieu van der Poel heeft zoals verwacht de slotmanche van de wereldbeker in Besançon gewonnen. 

 

Net als Wout van Aert op zaterdag in Hamme, stond er een dag later in het Franse Besançon geen maat op Van der Poel. Zoals gepland, hield hij zijn kruit droog in de beginfase, maar toen hij zijn versnelling geplaatst had, kon de concurrentie niet mee. Vervolgens soleerde hij onbedreigd naar de winst.

Achter Laurens Sweeck reed Joris Nieuwenhuis naar de derde stek. Daarmee realiseerde de Achterhoeker zijn eerste podiumplaats in de wereldbeker van dit jaar. Ryan kamp eindigde als zesde.

Van der Poel was na afloop in het flashinterview tevreden: ''Het was lastig om al vanaf de start een kloof te slaan. Ik wilde het wat rustiger aan doen en dan kijken wat ik met een aanval kon aanrichten op het lastige deel van het parcours. Dat is het best wat je kunt  doen, de andereen zouden naar elkaar gaan kijken achter me. Ik heb toen mijn eigen tempo gereden richting het einde.'' 

Richting het WK geeft dat vertrouwen. ''Ik voel me goed. Ik denk dat ik blij mag zijn met de vorm van vandaag en met wat extra rust zal ik me hopelijk optimaal voelen ook nog met een paar korte en krachtige trainingen richting het WK.. Ik hoop op mijn beste benen van het seizoen. Wout van Aert zal zeker de te kloppen man zijn. We hebben de afgelopen maanden gezien dat we aan elkaar gewaagd zijn.''

 


Puck Pieterse is winnares geworden van de wereldbekerwedstrijd in Besancon. Hoewel ze door kettingproblemen ruim twintig seconden moest goed maken, eindigde ze met ruim een halve minuut voorsprong op Annemarie Worst.

 

Inge van der Heijden reed - na een periode van ziekte - naar een bemoedigende derde plek.

Pieterse wist kortom te imponeren in de slotmanche van de wereldbeker, waar ze haar vierde keer wist te winnen in de reeks. ''Ik had een goed gevoel. Maar helaas raakte mijn ketting vast. Het koste veel energie, misschien ging ik iets te voortvarend te werk Ik kon sterk terug keren en besloot' daarna solo verder te gaan.'' En over de overtuigende winst, net als een dag eerder van Empel in Hamme. ''Fem en ik moeten elkaar natuurlijk wel imponeren.''

Tibor del Grosso heeft de wereldbekermanche in Besançon gewonnen. De Nederlands kampioen kende daarmee de gedroomde generale repetitie voor het WK in Hoogerheide.

In de sprint rekende de coureur van Metec-Solarwatt af met de Belgen Witse Meeussen en Emiel Verstrynghe. Danny van Lierop eindigde op de zesde plek.

Bij de junioren reed Senna Remijn naar de derde plek. De Zeeuw zag de Belg Seppe van den