Betsema is oppermachtig in Kasteelcross

Betsema is oppermachtig in Kasteelcross

Denise Betsema heeft de veldrit van Zonnebeke gewonnen. De Texelse nam al snel afstand van Marion Norbert Riberolle en soleerde naar de winst.

 


Veel rensters lieten verstek gaan vanwege de wereldbeker in Benidorm van zondag, maar Betsema gaf de toeschouwers waar voor hun geld.

 


Norbert Riberolle eindigde als tweede. Leonie Bentveld liet een vijfde stek noteren. Ook Larissa Hartog (achtste) en de jonge Sara Sonnemans (tiende) haalden de top 10.

 

“Zeker in het vooruitzicht van het WK doet het goed om eindelijk nog eens te kunnen proeven van een overwinning”, stelde Betsema in een bericht van de organisatie, die ondanks een hele rist ereplaatsen nog maar aan haar tweede zege van het seizoen toe was. “De dooi had voor een modderige bovenlaag gezorgd en dat maakte het toch wel zwaar. Ik weet dat Marion sterk is in deze omstandigheden, daarom probeerde ik alles uit de kast te halen om snel het verschil te maken. In de slotronde reed ik nog lek, maar toen was het verschil al ruim voldoende om me niet echt zorgen te moeten maken.”

 Ryan Kamp (tweede) en David van der Poel (derde) lieten een podiumplaats noteren achter winnaar Tim Merlier in de Kasteelcross voor mannen.