Van Anrooij heerst in Zonhoven, VDP niet content

Van Anrooij heerst in Zonhoven, VDP niet content

Shirin van Anrooij is winnares geworden van de wereldbekercross in Zonhoven. In het zand duldde ze heel even Puck Pieterse aan haar zijde, maar die liet ze snel ter plekke.

Fem van Empel was na een dubbele val in de beginfase aangewezen op achtervolgen, maar werd derde, waardoor ze de schade op Puck Pieterse in het klassement beperkte.


Mathieu van der Poel heeft ook in de wereldbekercross van Zonhoven genoegen moeten nemen met een tweede plek achter een opnieuw ongenaakbare Wout van Aert.

Even moest MvdP zelfs Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout bij zich dulden, maar daar reed hij in de slotfase weer vlotjes van weg.

Mathieu van der Poel maakte na afloop van de cross voor de tv-camera's een geslagen indruk. ''Ik kan er kort over zijn het gaat niet zoals ik wens. Mijn rug doet pijn en dat frustreert. Het is lastig om te focussen als je op je rug gericht bent. Ik kon daardoor niet 100 procent gericht zijn op dit lastige parcours, wat hier wel nodig is. Ik kan een halve ronde doen wat ik wil momenteel, maar dat is niet genoeg.''