Van Anrooij is koningin van het zand in Koksijde

Van Anrooij is koningin van het zand in Koksijde

Shirin van Anrooij heeft de veldrit in Koksijde gewonnen, de Zeeuwse was ongenaakbaar in het zand. Fem van Empel legde beslag op de tweede plek, Lucinda Brand werd derde. Wereldkampioene Marianne Vos maakte haar rentree in het veld met een vijfde plek.

 

Van Anrooij trok al in de eerste ronde op avontuur en hield haar vlucht vol tot de finish. “Ik had eindelijk een goede start, een van de eerste keren van het seizoen. Heel fijn dat ik niet meteen op achtervolgen word aangewezen. Zo kon ik mijn eigen lijnen rijden in het veld. Vanaf dan was het een kwestie van foutloos te blijven. In het zand legde ik de accenten die ik had afgesproken met Sven Nys.''


Bij de mannen stond er geen maat op Wout van Aert, die al vroeg in de wedstrijd weg reed van Mathieu van der Poel (tweede) en Laurens Sweeck (derde). Lars van der Haar (vijfde) en Pim Ronhaar (achtste) reden ook van voren in de duinen.

 

Van der Poel klaagde na afloop over zijn rug. ''Het ging eigenlijk dit seizoen vrij goed, maar ik had er nu al snel last van. Jammer, want ik had naar deze veldrit uitgekeken vanaf het begin van de winter. Hopelijk zijn de problemen opgelost tegen zondag, als de wereldbekercross in Zonhoven op het programma staat.''' Van der Poel slaat daarna het NK in Zaltbommel sowieso over.