Van der Poel en Pieterse aan feest in Herentals

Van der Poel en Pieterse aan feest in Herentals

Mathieu van der Poel heeft de cross van Herentals gewonnen. Het duel met Wout van Aert kreeg niet de gewenste climax, omdat de Belgisch kampioen voor eigen volk lek reed in de slotronde.

 

Eli Iserbyt won de strijd met Lars van der Haar voor de derde plek. Pim Ronhaar ging als zesde over de streep in deze manche uit de X2O Trofee.

Mathieu van der Poel was de winnaar van de dag, maar had dat liever op andere wijze gedaan. “Ik had hem inderdaad liever geklopt zonder lekke band”, vertelde hij na afloop. “Ik heb iets anders gereden dan de voorbije wedstrijden. Ik wilde wat meer overhouden voor die laatste halve ronde. Hoe dan ook, waren we weer erg aan elkaar gewaagd. Ik wilde als eerst dat laatste technische deel induiken, maar ik denk dat Wout op dat moment al lek had. Het is jammer dat we daardoor geen eerlijke strijd hebben gehad.”
 


De wedstrijd bij de vrowuen ging naar Puck Pieterse. Hoewel het leek alsof de wedstrijd vlot verliep voor Pieterse, was niets minder waar. “Ik heb zeker wel mijn best moeten doen vandaag”, zei ze na afloop. “Het stuk bergop was zwaar en daar moest je echt tot het gaatje gaan. Ook het stuk daarvoor was pittig. Het ging echter al bij al heel goed vandaag. Het is ook een rondje dat me ligt, dat wist ik al uit mijn eerder deelname in 2020. Ik heb geprobeerd om technisch zo goed mogelijk te blijven rijden, maar dat was wel lastig. In de laatste ronde ging het zelfs nog bijna fout. Daarna heb ik verder op safe gereden en de overwinning binnengehaald.”

 

De tweede plaats ging naar Lucinda Brand die daarmee eveneens de leiding pakte in het klassement. “Toen ik hoorde dat Denise Betsema op achterstand reed, was ik in eerste instantie vooral met Ceylin Alvarado bezig, omdat zij nog voor mij stond in het klassement. Ik kon haar afschudden, waarna ik in de finale wel besefte dat de leiding binnen handbereik lag. Ik ben tevreden hoe het gaat en het klassement is nu echt wel een doel geworden, maar er is nog werk aan de winkel. Al was het gat in elk geval al kleiner dan de vorige keer met Fem van Empel in Baal”, besloot Brand met een knipoog.

Annemarie Worst werd derde. Bij de junior-vrouwen won Lauren Molengraaf.