Van Empel en Haverdings naar winst in Baal

Van Empel en Haverdings naar winst in Baal

Fem van Empel is winnares geworden van de veldrit in Baal. De Europees kampioene debuteerde zo voor Jumbo-Visma met een zege.

 

De Brabantse was na haar val in Val di Sole enige tijd buiten competitie, maar pakte de draad in de GP Sven Nys weer snel op. 

Van Empel kreeg Lucinda Brand (tweede) en Ceylin del Carmen Alvarado (derde) mee op het podium.


''Ik heb vooral genoten", zei de 20-jarige direct na haar superieure zege. "Ik ben er even tussenuit geweest en moet er altijd weer even in komen. Ik had graag met iemand echt de strijd aan willen gaan om meer scherpte te krijgen, maar ik moest er toch zelf iets moois van maken. Ik was wel een beetje nerveus, maar ik heb nooit echt de volle honderd procent hoeven geven. Dit geeft wel moraal voor de komende wedstrijden."

 

Wereldkampioen Joran Wyseure en David Haverdings vochten een spannend duel uit in de Trimetal Rookie Trophy in Baal. Uiteindelijk was het Trek Baloise Lion David Haverdings die won nadat Joran Wyseure lek was gereden bij aanvang van de laatste ronde. 

In de derde ronde konden noorderling David Haverdings en de West-Vlaamse wereldkampioen Joran Wyseure het verschil maken. Ze lieten Deschacht – Hens – Maes ploegmaats Dario Lillo en Victor Van de Putte achter en maakten er een knap duel van. Haverdings kon de wereldkampioen bergop pijn doen, maar die kwam in de technische stroken bergaf terug aansluiten.  

“Ik had het niet verwacht, maar ben zeer blij met deze overwinning. De benen waren wel goed maar ik had niet gedacht dat ik het hier al ging kunnen afmaken”, vertelde de Nederlandse winnaar op het parcours van zijn ploegleider Sven Nys.