Van Alphen wint, Van der Poel valt in Boom

Van Alphen wint, Van der Poel valt in Boom

Aniek van Alphen heeft haar eerste Superprestigecross gewonnen door in Boom Denise Betsema te verslaan in de sprint. Shirin van Anrooij eindigde als derde.

Van Anrooij en Betsema wisten met Kata Blanka Vas de openingsfase voor hun rekening te nemen, maar Van Alphen kwam hard opzetten. Ze kwam alleen op kop door een lekke band van Betsema, maar zag de Texelse in de slotfase weer terugkeren in de spits van de wedstrijd. De twee wisten elkaar niet af te schudden, waarna een sprint de beslissing moest brengen.

Lucinda Brand viel uit.


'Van Alphen: 'Ik had een mindere start, maar kreeg enorm veel moraal van de inhaalrace. Op het laatst heb ik alles gegeven, want ik wilde mezelf achteraf niet verwijten dat ik niet voor de winst was gegaan.''

Bij de mannen won Tom Pidcock, die Lars van der Haar mee op het podium kreeg. Mathieu  van der Poel was na een vroege val kansloos voor de zege. "Ik zei iets tegen de mensen in de pit, waardoor ik niet de focus op de wedstrijd had. Ik had best last van de val. Maar doorrijden was beter om het lijf niet stijf te laten worden." MvdP verwacht zondag in Antwerpen te kunnen starten.