Pieterse wint nu wel in Hulst

Pieterse wint nu wel in Hulst

De veldrit van Hulst heeft bij de vrouwen een zege opgeleverd voor Puck Pieterse.  De Amersfoortse had even Fem van Empel vlak achter zich maar won ruim. Shirin van Anrooij werd derde. Daarmee stonden de youngsters uit Nederland opnieuw opnieuw op het ereschavot. 

''Op dit moment rijden we heel sterk en we gunnen het elkaar ook'' zei Pieterse, die vorig jaar op dit parcours al dicht bij de winst kwam. 


''Wij allen, maar ik zelf zeker ook, doen het alle seizoenen een beetje beter. Ik wist wel dat we goed bezig waren, maar dat we nu elke week met drie op het podium staan, is natuurlijk wel heel bijzonder. Ik hoop deze lijn door te trekken naar het WK. Ik heb nog niet de knoop doorgehakt of ik bij de elite ga rijden. Maar blijft het zo gaan, dan is de elite zeker een mogelijkheid. Op dit parcours voel ik me altijd super in mijn element. Toch liggen de loopstukken me wel wat minder. Daar leek Fem een kloof te kunnen gaan slaan, maar toen ze pech kreeg, kwam ik eigenlijk alleen te rijden. En dat kon ik goed volhouden. Ik rekende me niet te vroeg rijk, Fem heeft op het EK een gat van veertig seconden dichtgereden naar de koplopers  Maar gelukkig hield ik het vol en zo won ik al mijn tweede wereldbeker.''