Sweeck houdt Van der Haar van winst

Sweeck houdt Van der Haar van winst

Laurens Sweeck won de GP Beekse Bergen bij de mannen.  Jn de slotronde was hij sneller dan Nederlands kampioen Lars van der Haar. 

Het bleef lang bijeen in de mannenwedstrijd, maar na een kwartier wisten de beste drie van het EK zich los te maken met Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Vanuit de achtergrond kwam eerst Joris Nieuwenhuis aansluiten en later ook wereldbekerleider Eli Iserbyt. 


En dus ging er gesprint worden in Hiilvarenbeek. Sweeck ging de sprint van ver aan, Van der Haar kwam sterk opzetten, maar kon er niet meer voorbij komen. ''Ik zat te ver, maar Laurens viel ook niet stil. Hij was heel sterk vandaag'' oordeelde Nederlands kampioen Lars van der Haar.

Laurens Sweeck trok dezelfde conclusie. ''Lars zat niet in mijn wiel en dat was zeker in mijn voordeel. Ik denk dat we een mooie cross gezien hebben vandaag. Het was snel, maar dat mag ook een keer natuurlijk. Iedereen is in goeden doen, dus is het sowieso lastiger de verschillen te maken. Ik heb een sterke fase, won deze week ook al in Niel. Ik was wel wat ziekjes in de aanloop, maar conditioneel blijk ik sterk genoeg.''