Vas en Van der Haar heersen in de Nacht

Vas en Van der Haar heersen in de Nacht

De Kiremko Nacht van Woerden is bij de vrouwen gewonnen door Kata Blanka Vas. Zij bleef met een ultieme uitval wereldkampioene Marianne Vos voor in haar eerste cross van deze winter. Puck Pieters werd derde.

 

Het drietal Kata Blanka Vas, Marianne Vos en Puck Pieterse reed van meet af aan voorop, Vas probeerde halverwege de anderen af te schudden, maar dat was op het snelle parcours lang onmogelijk. Een tweede keer lukte haar dat wel. ''Ik ben hier heel blij mee. Marianne is mijn idool, het was al mooi om met haar aan de startlijn te staan. Dat ik haar kon voor blijven, lag ongetwijfeld aan haar vorm, ze is net begonnen. Het geeft een mooi gevoel om de wereldkampioene te verslaan. Ik wist dat ik in de bochten wat voorsprong kon nemen in een bepaalde fase. Het was zaak op die plek van voren te zitten en alles te geven naar de streep. Ik ben blij met deze winst.''


Lars van der Haar heeft voor de zesde keer op rij de Kiremko Nacht van Woerden gewonnen. De vorige editie werd in 2019 verreden.

 

De Europees kampioen moest in zijn thuiscross in de eerste ronden Quinten Hermans bij zich dulden, maar schudde die voor halverwege de wedstrijd af. Ryan Kamp werd keurig derde in Woerden.

Van der Haar toonde zich opnieuw gretig. '' Ik wist dat ik het lastig ging krijgen en het ging zeker niet vanzelf  met een snelle start voor Hermans en ook van Tom Meeusen, die volgens mij ten val kwam. Maar het parcours met het vele aanzetten is mij op het lijf geschreven. En aan motivatie ontbreekt het me ook nooit op dit parcours, er komen hier zoveel mensen mij aanmoedigen die wil ik niet teleurstellen. Ik ben na de VS even ziek geweest, maar de vorm is ondertussen prima. Ik kan nog twee procent bezig en die ga ik nodig hebben om straks op het EK alles te doen om opnieuw voor de titel te gaan.''