Revanche voor Brand in Berencross

Revanche voor Brand in Berencross

Lucinda Brand heeft haar eerste zege van het seizoen binnen. De Europees kampioene versloeg Fem van Empel, die haar vorige week nog de maat nam. Denise Betsema maakte er opnieuw een Nederlands podium van.

Fem Van Empel dartelde meteen door domein Ter Borcht en probeerde zich enkele keren af te zonderen van de andere dames. Na meerdere inspanningen geraakte ze uiteindelijk voorop met de Europese kampioene Lucinda Brand, die wat in haar ritme leek te moeten komen. “Ik had wat last in de zandbak. De andere technische passages gaan me steeds beter af. Zo’n omloop had je me drie jaar geleden niet moeten voorschotelen, dat ging fout aflopen,” lachte Brand achteraf.


De vrouwen van Pauwels Sauzen-Bingoal konden onder hun tweetjes het ploegenspel spelen. Denise Betsema kwam telkens terug op het kopduo en kon zo mee de wedstrijd bepalen. De Europese kampioene van Trek Baloise Lions zat dus in de tang, maar kon het in een zeer spannende sprint met drie toch afwerken. “Ik ben rustig gebleven toen Denise op het einde nog kwam aansluiten. Fem hield bij het opdraaien plots weer in en dat speelde in mijn kaart”, glunderde Brand, die uitkijkt naar de wereldbekers in de Verenigde Staten.

Lars van der Haar was derde bij de mannen achter winnaar Michael Vanthourenhout en runner-up Eli Iserbyt.