Veldrit Gieten sneuvelt definitief

Veldrit Gieten sneuvelt definitief

De veldrit van Gieten houdt op te bestaan. De organisatie vond geen financieel draagvlak, nadat de Superprestige-status hen werd ontnomen.

 

Achter de schermen is de afgelopen maand (en ook al daarvoor) gekeken naar alle andere opties om toch een “losse” veldrit te organiseren. Er zijn gesprekken gevoerd met potentiële sponsoren, de provincie Drenthe, KNWU, tv-zenders, andere partijen en toeleveranciers. Uiteindelijk heeft het bestuur donderdag 7 juli moeten besluiten om van verdere organisatie van de veldrit af te zien.


Door het vervallen van de status Supersprestige, verviel ook de jaarlijkse toezegging van een live-uitzending van de mannen- en vrouwenelite wedstrijden. Ook kwamen hierdoor de televisiegelden (inclusief de Belgische sponsoropbrengsten) te vervallen. De organisatie heeft getracht een tv-zender bereid te vinden om de wedstrijd in Gieten (de enige categorie 1 wedstrijd in Nederland) uit te zenden en had de hoop dat daardoor sponsoren konden worden aangetrokken. Helaas kreeg de Gieter organisatie de handen hiervoor niet op elkaar. Dit ondanks het feit dat de organisatie met een geheel nieuw wedstrijdconcept wilde gaan werken, waarbij de vrouwen elitekoers de hoofdact zou gaan worden en de mannen-elitewedstrijd (als voorwedstrijd) met nieuw talent te organiseren.uperprestige mocht dragen en de laatste jaren als enige Nederlandse organisatie een UCI-categorie 1 wedstrijd.