Brand wint Superprestige en X20 Trofee

Brand wint Superprestige en X20 Trofee

Met een imponerend weekend wist Europees kampioen Lucinda Brand twee extra klassementen aan haar rijke palmares van afgelopen weekend toe te voegen.

 

Haar eindzege in de Superprestige zette ze extra in de verf met de zege in de slotmanche in Gavere. In Brussel werd ze tweede achter Denise Betsema, maar de winst in de X2O Trofee was voor haar. In beide klassementen werd Betsema (tweede), terwijl Annemarie Worst derde werd.

 


Denise Betsema heeft de X2O-slotmanche in Brussel gewonnen. De renster uit Texel won met een imponerende solo. Betsema en Worst hadden de beste start. Maar waar Worst beetje bij beetje verder terugviel, hield Betsema stand. Lucinda Brand kon het tij niet keren en werd tweede. Manon Bakker eiste de derde plek op. Brand won dit seizoen alle klassementen. Na de wereldbeker en Superprestige kwam daar vandaag ook de X2O Trofee bij. Alleen pech of een val had de eindoverwinning nog in gevaar kunnen brengen.

 

Bij de mannen was Lars van der Haar vierde in Brusssel, de zege ging naar Michael Vanthourenhout. Voor Europees kampioen Van der Haar zit het seizoen er nu op vanwege een knieioperatie. Hij won de veldrit in Gavere op zaterdag.