Zaltbommel geeft NK terug, KNWU zoekt alternatief

Zaltbommel geeft NK terug, KNWU zoekt alternatief

Het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2022 kan, in verband met de huidige coronamaatregelen en het verlengen van de huidige lockdown - net als in 2021 - niet plaatsvinden op de hiervoor geplande data van 8 en 9 januari in Zaltbommel.

‘We kunnen én mogen onze ogen niet sluiten voor de actuele situatie rondom het coronavirus en de huidig geldende maatregelen. Want binnen deze restricties is een NK - wat voor wij voor ogen hebben, namelijk mét publiek en sponsoren - helaas niet toegestaan en mogelijk. Wij willen bewust een volwaardig Nederlands kampioenschap organiseren. En dat kan in onze ogen niet zonder een grote aanwezigheid van wielerfans en sponsoren én van de sfeer en de ambiance die daarbij horen. We waren er na maanden van voorbereiden - net als bij de 2021-editie - weer helemaal klaar voor. Maar door de zeer onzekere situatie, waarbij de gezondheid van een ieder voorop staat, in combinatie met het definitief aan moeten gaan van financiële verplichtingen met diverse toeleveranciers, hebben wij helaas de knoop samen met de KNWU en de Gemeente Zalbommel door moeten hakken’, licht voorzitter Robert Schimmer van de Stichting Cyclocross Zaltbommel nader toe.


'Het is heel zuur, want na 2021 is het nu ook de 2022-editie waar door corona een streep doorheen gaat’, vervolgt Schimmer. De KNWU heeft alle begrip voor de beslissing die helaas genomen moest worden en heeft besloten dat de organisatie in 2023 op herhaling mag, want dan is het Nederlands Kampioenschap wederom aan Zaltbommel toegewezen. Hierdoor schuift de eerdere toewijzing aan Hoogeveen automatisch door naar 2024. De KNWU bekijkt nu de mogelijkheden om het Nederlands Kampioenschap 2022 alsnog plaats te laten vinden in samenwerking met een andere organisatie en dus op een alternatieve locatie. Meer informatie hierover volgt op zeer korte termijn. Streven is de data van 8 en 9 januari aan te houden.