Gys, Bosman en Offerein winnen in Nijverdal

Gys, Bosman en Offerein winnen in Nijverdal

De Belg Jens Ghys won de nationale veldrit van Nijverdal, die zonder publiek door mocht gaan op zondag 28 november. Na een open begin van de wedstrijd, waarin nog acht renners uitzicht leken te hebben op de winst, trok Gys in de slotfase resoluut het laken naar zich toen en won afgetekend.

Achter hem werd Martin Mijnten tweede, terwijl Luca Harter als derde op het podium mocht plaats nemen. Gert-Jan Bosman werd vierde en miste zo net het ereschavot. Wel mocht de renner van VolkerWessels als eerste het podium op als winnaar van het districtskampioenschap noord-oost, dat aan deze wedstrijd was gekoppeld.


Bij de vrouwen won Iris Offerein uit het Drentse Meppen vrij afgetekend. Wendy Oosterwoud mocht als tweede op het podium plaats nemen, Emma Brouwer werd derde in de door CC'75 georganiseerde veldrit.

Offerein werd ook de beste van Noord-Oost. Die was in haar nopjes met de dubbele winst. ''Onlangs won ik nog in Almelo en nu dus weer in Nijverdal. Het was mooi om de anderen op een gegeven moment af te schudden en zo naar de zege te soleren op een mooi en afwisselend parcours.''

Bij de junior-vrouwen werd Carmen van der Veen als beste van de regio gehuldigd. Een eer die ook Yael Prins - de afgetekende winnaar bij de junioren - toekwam.  Bij de nieuwelingen won Michiel Mouris, maar was Floris Haverdings regiokampioen. Bij de sportklasse ging de winst naar Levi Hoften en was de districtstitel voor Raymond van de Kruisweg.