Veldritprogramma Van der Poel 2021-2022 bekend

Veldritprogramma Van der Poel 2021-2022 bekend

Supporters van Mathieu van der Poel zullen hun favoriete crosser de komende weken in 5 wedstrijden van de UCI Wereldbeker Veldrijden aan het werk kunnen zien. De Nederlandse wereldkampioen zal vooral in de kerstperiode actief zijn en staat aan de start in Rucphen, Namur, Dendermonde, Hulst en Hoogerheide.

 

Mathieu van der Poel heeft z’n winterprogramma bekendgemaakt. De regerende wereldkampioen zal 5 manches van de UCI Wereldbeker Veldrijden betwisten. Z’n veldritdebuut maakt hij dit seizoen in Rucphen, op zaterdag 18 december. De Nederlander heeft goede herinneringen aan de wedstrijd net over de Belgische grens. In 2020 reed hij er nog naar zijn zesde nationale titel op rij.

Van der Poel kiest meteen voor een dubbel UCI Wereldbeker Veldrijden weekend en zal een dag later aan de start staan in Namur. Ook daar keert de wereldkampioen met een goed gevoel terug. Vorig seizoen was hij de beste op en rond de Citadel na een spannende strijd met Van Aert en Pidcock. Een week later, op tweede kerstdag, staat manche nummer drie op het programma van de Nederlander. Van der Poel zal, net als vorig jaar, ook in Dendermonde present tekenen.


De wereldkampioen zal z’n avonturen in de UCI Wereldbeker Veldrijden 2021 – 2022 afsluiten met twee wedstrijden op eigen bodem. Aan het begin van het nieuwe jaar zakt Van der Poel op 2 januari af naar Hulst, waar hij zichzelf kan opvolgen. Afsluiten doet hij op zondag 23 januari in het Nederlandse Hoogerheide. De GP Adrie van der Poel is een logische toevoeging aan z’n kalender. Ook hier is het zijn naam die achter het nummer 1 van de laatste editie, in 2020, prijkt.

 

Van der Poel legt het zwaartepunt van z’n veldritwinter in de sfeervolle kerstperiode. Met twee wedstrijden in België en drie in Nederland kiest de wereldkampioen er dus voor om voor eigen publiek te crossen. 

Ook rijdt VDP de X2O-crossen in Loenhout, Herentals en Hamme, net als het NK en WK veldrijden.

Programma Mathieu van der Poel:

18/12: Rucphen

19/12: Namen

26/12: Dendermonde

29/12: Diegem

30/12: Loenhout

02/01: Hulst

05/01: Herentals

09/01: NK Zaltbommel

22/01: Hamme

23/01: Hoogerheide

30/01: WK Fayetteville