Brand wint in Merksplas, Worst juicht in Koksijde

Brand wint in Merksplas, Worst juicht in Koksijde

Annemarie Worst heeft haar eerste grote zege van het seizoen binnen. De Gelderse won de wereldbeker in Koksijde. Achter Worst werd Denise Betsema tweede, de derde stek was voor wereldkampioene Lucinda Brand.

Shirin van Anrooij en Ceylin del Carmen Alvarado maakten de top 5 geheel oranje. Voor Worst was de zege aanleiding om een brede lach tevoorschijn te toveren. 


''Het was lang geleden dat ik gewonnen heb. Ik wist niet altijd waar het aan lag, maar ik ben er in blijven geloven. De afgelopen weken was het al vaak spannend en ik durfde er pas in te geloven dat het nu de zege ging worden in de laatste honderdvijftig meter. Ik wilde geen foutjes maken. Of er nog meer zeges volgen? Het zou mooi zijn, maar ik ben in ieder geval blij dat ik deze wereldbekerzege binnen heb.''

Een dag eerder had Lucinda Brand geimponeerd met een solo naar de winst in Merksplas (Superprestige). Toen stonden Denise Betsema (tweede) en Annemarie Worst (derde) ook op het podium.

Er waren geen Nederlandse renners die dat bij de mannen realiseerden, Eli Iserbyt won beide crossen. David Haverdings deed dat bij de junioren, al had Koksijde daar geen wereldbekerstatus.