Vos wint, Van der Haar op podium in Iowa

Vos wint, Van der Haar op podium in Iowa

Lars van der Haar heeft zijn eerste wereldbekerpodium van deze winter binnen.

 

De Utrechter werd tweede achter Eli Iserbyt. Derde werd Michael Vanthourenhout. 

 

Marianne Vos heeft de zege behaald bij de vrouwen, de renster van Jumbo-Visma reed in de slotronde weg bij Denise Betsema, die tweede werd. Achter Kata Blanka Vas werden Lucinda Brand, Puck Pieterse en Annemarie Worst vierde, vijfde en zesde.

 


Vos wilde er een zware wedstrijd van maken en pakte direct vanaf de start de leiding. Denise Betsema en Kata Blanka Vas waren in eerste instantie in staat om het eerste gat van twaalf seconden te overbruggen. Vas viel weg na een foutje, waarna Vos op de laatste passage van de steile Mount Krumpit haar beslissende aanval plaatste.

 

“De intervallen kwamen snel achter elkaar, dus het was zwaar”, vertelt Vos na afloop. “Ik liet Betsema en Vas niet bewust terugkeren om de spanning erin te brengen. Zij kwamen heel snel dichterbij en ik wist dat het nog ver was. Het was een gave ervaring hier in Amerika. We hebben drie leuke races gehad in een bruisende atmosfeer. Ik ga met deze resultaten tevreden terug naar huis. Ik neem een korte break en ik ga daarna opbouwen naar het tweede deel van het seizoen.”