Brand wint in de modder van Fayetteville

Brand wint in de modder van Fayetteville

De wereldbekercross in Fayetteville heeft bij de vrouwen een zege opgeleverd voor Lucinda Brand. De Rotterdamse reed in haar regenboogtrui naar de zege op het parcours waar ze begin volgend jaar haar titel mag verdedigen.

 

Brand nam de leiding in de wereldbeker over van Marianne Vos, die haar zondag nog voor bleef in Waterloo. Vos was dit keer vierde. Denise Betsema ging als tweede over de streep, Clara Honsinger werd derde.

“Het was een zwaar rondje, ik moest eerst even mijn ritme zoeken. Ik was voorin met Marianne Vos in de slotronde, maar opeens reed ik alleen na een klein foutje van haar en een val. Ik ben volle bak naar de finish gereden, maar niemand keerde terug in mijn wiel. Het was een zware wedstrijd onder lastige omstandigheden maar het beviel me“ liet Brand na afloop optekenen.

 


Denise Betsema - normaal bekend van haar flitsende start - zocht in de beginfase nadrukkelijk naar ritme in de modder. ''Alhoewel ik steeds beter in de wedstrijd geraakte", vertelde ze achteraf. "Ik leerde het parcours beter kennen en uiteindelijk heb ik in de laatste ronde alles gegeven. Zo kreeg ik Marianne nog te pakken en kwam ik in tweede positie terecht. Ik kwam zelfs nog dicht bij Lucinda in de slotfase, maar zij was toch echt wel te sterk. Ik denk dat ik in deze omstandigheden toch blij mag zijn met dit resultaat." 


Pim Ronhaar is vijfde geworden in de wereldbekercross van Fayetteville en was daarmee de beste Nederlander.

Quinten Hermans won de modderige wereldbeker in de VS.