Nederland vult top tien in Bredene

Nederland vult top tien in Bredene

De tweede zege van haar seizoen is een feit voor Denise Betsema: in Bredene rekende de Texelse af met vooral landgenotes. De gehele top tien was gevuld met Nederlandse vrouwen.

 

In vergelijking met de eerste twee Belgische vrouwencrossen van het seizoen kreeg de Ethias Cross in Bredene een flinke upgrade: onder meer Europees kampioene Alvarado en Annemarie Worst sloten voor het eerst aan.  Uiteindelijk bleken Denise Betsema, Puck Pieterse, Yara Kastelijn en Worst de sterkste rensters van de dag. Op de razendsnelle omloop slaagde deTexelse trots er toch in om met enkele snelle koprondes de vrouwen in haar gezelschap murw te fietsen. Het resultaat: dertien seconden voorsprong op Kastelijn aan de streep, waar de handen weer de lucht in mochten, net als in de openingscross van Lokeren.


“Ik had na de start wat moeite om aan te sluiten bij de kop, en moest daar daarna toch een beetje van bekomen”, analyseerde Betsema haar wedstrijd. “Toch kon ik snel het tempo doorpakken, en de slotronde bleek uiteindelijk beslissend. De vorm is goed, en dat bleek: ik ben superblij om hier vandaag te kunnen winnen!”