EK op VAM-berg: "Zwaarste editie in jaren'

EK op VAM-berg:

Courage Events, de UEC, de provincie Drenthe en de KNWU stelden maandag het EK veldrijden op de VAM-berg voor. Ook Jantienus Warners is namens de organisatie van de veldrit in Gieten betrokken. Hij belooft een zware uitgave.

"Ik denk dat de editie op de VAM-berg het zwaarste EK in jaren gaat opleveren" meent de inwoner van Gieten. "Je hoeft hier geen kunstmatige hindernissen op te werpen, het is op en af en geen meter vlak. In het gras hebben we alle ruimte, terwijl we ook naar wens stroken asfalt en de kasseienklim bij de finish in het parcours kunnen afnemen. Ik heb de parcoursen van veel EK's gezien de afgelopen jaren, maar deze springt er écht uit. Het is mooi om daar met de organisatie van Gieten een bijdrage aan te kunnen leveren."


De ronde wordt 2593 meter lang en kent een startstrook van 260 meter. Er is 642 meter asfalt voorzien en er liggen 145 meters aan kasseien in. Het diepste punt van het parcours is zestien meter, het hoogste 48 meter. Er moet elke ronde 645 meter geklommen worden. "Dit rondje gaat echt doorwegen. We krijgen mooie kampioenen" verwacht Warners.