De Boer wint in Ronse, Van der Poel tweede

De Boer wint in Ronse, Van der Poel tweede

Na haar derde plaats in Gieten en haar tweede plaats in Den Bosch was er vandaag voor Sophie de Boer de volle winst in de veldrit van Ronse. De Enschedese bleef ditmaal Helen Wyman voor, die haar een dag voordien nog versloeg in de GP van Brabant.


De Belgische Jolien Verschueren ging als derde over de streep. "Ik ben gewoon heel goed mijn seizoen gestart en had zaterdag ook het gevoel dat er meer in had gezeten als ik niet een foutje had gemaakt." Nadat in de beginfase rensters als Ellen van Loy en Sanne Cant door een schuiver van Ellen Anderson werden terug geworpen, leek Nikki Harris op weg nar de zege. De Boer bleek sterk en zag later Harris door materiaalpech terug geworpen worden. Met zeven seconden voorsprong op Wyman kwam ze glunderend als winnares over de meet. Bij de junioren werd Max Gulickx tweede, hij moest - net als in Gieten - ploeggenoot Eli Iserbyt voor laten gaan. Thijs Wolsink werd vijfde, Jens Dekker negende. Bij de beloften werd Stan Godrie achtste, Joris Nieuwenhuis negende.

Van der Poel verrast zichzelf

Bij de mannen werd Mathieu van der Poel tweede. De tweedejaars belofte reed in de slotronden weg uit een groep achtervolgers op de vandaag ongenaakbare Sven Nys. Klaas Vantornout passeerde de meet als derde. Van der Poel maakte samen met Vantornout, Lars van der Haar en Kevin Pauwels deel uit van de achtervolgers op Nys, die na het eerste tussenpunt weg reed. Van der Haar werd vijfde. Thijs van Amerongen was op de negende plaats de derde Nederlander in de top tien. Van der Poel had de bedoeling om snel te vertrekken. "Sven Nys ging mij voorbij op het loopstuk waar ik het lastig had. Ik schat deze klassering hoog in op zo'n zwaar parcours, aan Nys was niets te doen. Ik ben me toen gaan richten op de tweede stek." Van der Poel zou eigenlijk niet in de BPost Trofee rijden. "Maar ik had geen andere cross dit weekeinde. Ik ben niet van plan nog meer wedstrijden te rijden in deze reeks."