Den Bosch wil in wereldbeker veldrijden

Den Bosch wil in wereldbeker veldrijden

De Grote Prijs van Brabant heeft bij de UCI gevraagd om in de toekomst deel uit te mogen maken van de wereldbeker veldrijden. De wedstrijd in Den Bosch wil naast Valkenburg en Hoogerheide deel uitmaken van de belangrijkste wedstrijdreeks in het veld.


De UCI onderzoekt momenteel of de GP Brabant kan voldoen aan de eisen die worden gesteld aan bijvoorbeeld het parcours. Bij de editie van dit jaar - op zaterdag 11 oktober - zijn Lars van der Haar, Sven Nys, Tom Meeusen (de winnaar van vorig jaar), Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Bart Wellens, Jim Aernouts, Ben Aernuts en Sven Vanthourenhout de renners waarvan de organisatie topprestaties verwacht. Bij de vrouwen rijden onder anderen Helen Wyman, Sanne van Paassen en Sanne Cant.

Voorzitter Mieke Geeraedts van de organisatie ziet de wereldbeker als een eerste doel. "We hebben als ambitie om ooit het WK veldrijden in Den Bosch te houden, dat is onze stip aan de horizon. Eerst zullen we de UCI moeten overtuigen dat we een goede wereldbekercross kunnen neerzetten. Het juryrapport over de eerste cross van 2013 was heel enthousiast en er zijn dit seizoen twee plekken niet in gevuld. Er worden deze winter maar zes crossen verreden in plaats van acht. Ik schat dan ook de kansen positief in dat we tot de reeks kunnen toe treden."De wedstrijd zal nog meer op een groot grasveld bij de Pettelaarse Schans geconcentreerd worden en minder de schans zelf op zoeken om het publiek de renners vaker te laten zien.

Foto: © Sportfoto