Van der Poel realiseert vier op vier in SP

Van der Poel realiseert vier op vier in SP

Mathieu van der Poel heeft de Superprestigecross van Gavere gewonnen. De Nederlands kampioen boekte daarmee zijn vierde cross op rij in deze reeks.

Wout van Aert werd tweede, Toon Aerts derde.


"Ik had een superdag’, gaf Mathieu van der Poel achteraf eerlijk toe. "Ik startte niet geweldig, maar dat kon geen kwaad door het zware parcours. En op de eerste beklimming maakte ik meteen zeven plekken goed. Dan wist ik dat de benen in orde waren.’Niet veel later ontbond hij zijn duivels. ‘Het was niet mijn bedoeling om solo te gaan, maar ik kon het hoge tempo beter aanhouden dan verwacht. Sommigen zeiden dat ik het op zwaardere parcoursen telkens moet afleggen tegen Wout, maar nu heb ik bewezen dat ik in een goede dag dit ook kan."En hoe. "Ik geloof dat ik nog nooit met zo’n grote voorsprong van Wout heb gewonnen. Ik zit tegen mijn topniveau. Hopelijk kan ik dit gevoel nog een tijdje aanhouden."

Bij de vrouwen was Sophie de Boer zesde. Sanne Cant won hier.

‘Ik had een superdag’, gaf Mathieu van der Poel achteraf eerlijk toe. ‘Ik startte niet geweldig, maar dat kon geen kwaad door het zware parcours. En op de eerste beklimming maakte ik meteen zeven plekken goed. Dan wist ik dat de benen in orde waren.’Niet veel later ontbond hij zijn duivels. ‘Het was niet mijn bedoeling om solo te gaan, maar ik kon het hoge tempo beter aanhouden dan verwacht. Sommigen zeiden dat ik het op zwaardere parcoursen telkens moet afleggen tegen Wout, maar nu heb ik bewezen dat ik in een goede dag dit ook kan."En hoe. ‘Ik geloof dat ik nog nooit met zo’n grote voorsprong van Wout heb gewonnen. Ik zit tegen mijn topniveau. Hopelijk kan ik dit gevoel nog een tijdje aanhouden.’