De Boer wint overtuigend in Hoogerheide

De Boer wint overtuigend in Hoogerheide

Sophie de Boer heeft op overtuigende wijze de wereldbekerfinale in Hoogerheide gewonnen. De Enschedese van Kalas-Nnof nam in de eerste ronde de leiding en hield stand tot op de finish. Met Nederlands kampioene Thalita de Jong op de tweede plaats was het oranje succes compleet.



Nikki Harris werd derde. De Boer liet zich niet in de favorietenrol drukken voor het WK in Heusden-Zolder volgende week. "Ik denk daar zeker mee te kunnen doen, maar het parcours is heel anders. Deze ronde was me vandaag op het lijf geschreven. Het was een zware ondergrond en daardoor geen snelle wedstrijd. Dat ligt mij goed. Omdat ik direct een voorsprong nam, kon ik ook echt mijn eigen wedstrijd rijden en mijn eigen lijnen aanhouden. Toen ik de derde en voorlaatste ronde inging, wist ik dat ik kon gaan winnen. De benen voelden nog goed en de voorsprong was voldoende. Ik ben heel blij dat ik deze zege behaald heb." Na het NK in Hellendoorn - wat voor haar op een teleurstelling uitliep met een vierde plaats - zette ze snel de knop om. "Ik had die dag gewoon een enorme offday. Het heeft me echter ook gemotiveerd om er nog een tandje bij te steken. Ik wilde nog iets moois neerzetten. Dat is hier gelukt en wellicht volgt er nog meer. We zien wel. Ik won de week voor het NK in Leuven en toen bleek dat ook van niet teveel waarde. Ik ga hier van genieten, gewoon mijn week afwerken zoals anders en dan hoop ik op het WK ook op iets moois. Al zal het daar zeker langer bij elkaar blijven."

De Jong tevreden

Thalita de Jong maakte bij haar debuut in het rood-wit-blauw indruk met een tweede plaats. Lang streed de renster van Rabo-Liv  met de Britse Nikki Harris (Boels-Dolmans) om de podiumplaatsen, maar uiteindelijk wist ze het oranje succes compleet te maken met een tweede stek. "Net als op het NK ben ik er vol ingevlogen en zag ik wel waar het schip strandde. Het was mooi om wat meer van voren te kunnen starten, ik sta niet meer op rij zes, maar nu op rij drie. Misschien is dat volgende week nog wel een rij naar voren. Ik denk dat het parcours  van het WK in Heusden-Zolder nog meer op het lijf geschreven is, dus ik ga er met ambities naar toe. Maar iedere wedstrijd is weer een nieuwe, ik ga gewoon weer mijn best doen."