Van de Haar is vijfde in Zonhoven

Van de Haar is vijfde in Zonhoven

Lars van der Haar heeft één van zijn favoriete crossen - de Superprestigeveldrit van Zonhoven - beëindigd op een vijfde plaats. De zege ging opnieuw naar Wout van Aert. Van der Haar was vorige week in Valkenburg de eerste die de jonge Vlaming van de winst wist te houden, maar ook vandaag stond er geen maat op Van Aert. 


Hij kreeg ploeggenoot Rob Peeters van Vastgoedservice en Kevin Pauwels mee op het podium. Van der Haar kon Van Aert lange tijd volgen, maar zakte uiteindelijk terug naar stek vijf. "Mijn basiscondititie is goed, maar vandaag miste ik net dat beetje extra en kon ik mijn ritme niet vinden. Ik probeerde wat te bluffen in het begin, maar daar betaalde ik in de slotfase de rekening voor. Helaas eindigde ik niet op het podium, hoewel dat in prinicipe wel mogelijk was geweest. Ik werd geblokeerd door Sven Nys bij het afdalen in het zandgat en daardoor kwam ik ten val. Maar als dit mijn slechtste resultaat blijkt te zijn van de winter, dan teken ik ervoor."

Bij de vrouwen is Sanne van Paassen vierde geworden. De Brabantse zag Sanne Cant naar de zege snellen in deze SP-cross. Nikki Harris wist dit keer het podium wel te bereiken en werd tweede. Jolien Verschueren ging als derde mee op het podium. Maud Kaptheijns (zesde), Bianca van den Hoek (achtste) en de jonge Manon Bakker (tiende) wisten ook tot de top 10 door te dringen. Bij de beloften - waar Eli Iserbyt won - lukte dat Martijn Budding (vijfde) en Joris Nieuwenhuis (negende).