Havlikova naar de winst in Woerden

Havlikova naar de winst in Woerden

De Nacht van Woerden is gewonnen door Pavla Havlikova. De Tsjechische reed in de slotronde weg uit een kopgroep van drie. Sanne van Paassen mocht als derde mee op het podium.

 

 


De winnares van vorig jaar Ellen van Loy werd nu tweede. Samen met Nikki Harris gingen de genoemde rensters de finale in. Een eerste versnelling kostte Van Paassen en Harris de aansluiting, in de slotfase had Havlikova nog een versnelling in huis die haar de zege bracht. "We waren met vier aan elkaar gewaagd en in de gladde bochten kon iedere fout je fataal worden. Maar ik voelde me sterk en ben in de slotronde blijven gaan, toen sloeg ik een kloof en heb ik alles gegeven tot de finish. Ik ben heel sterk begonnen aan mijn seizoen en hoop die vorm zo lang mogelijk vast te houden."

Van Paassen glundert

Sanne van Paassen stond na haar mindere dag in Valkenburg op het podium van Woerden te glunderen. "Ik voelde me nog altijd niet helemaal fit, maar wilde de organisatie niet in de steek laten. Ik kon lang volgen, maar toen Pavla en Ellen nog eens gas gaven op de weg kon ik niet mee. Die power heb ik nog even niet in huis op dit moment. Toen heb ik alles op de laatst overgebleven podiumplaats gezet en gelukkig kon ik die derde plek behalen. Dat is toch een leuke opsteker voor mij. Daar doe je het toch voor als crosser."