Van der Haar wint ook in Woerden

Van der Haar wint ook in Woerden

Twee dagen na zijn zege in de Cauberg Cyclo-Cross heeft Lars van der Haar ook de Nacht van Woerden op zijn naam gebracht. De crosser van Giant-Alpecin reed vroeg weg van de eveneens sterk gestarte Corne van Kessel.



De tweede plaats ging naar Marcel Meisen, Stan Godrie werd derde. "Twee dagen na Valkenburg weer knallen, was niet eenvoudig" erkende Van der Haar na afloop. "Maar ik zette in de camper net voor de start de knop om en ben vol voor de winst gegaan. Het is niet eenvoudig om hier te winnen. Ik heb in voorgaande jaren een aantal keren flink wat pech gehad hier en in tegenstelling tot Valkenburg kun je hier heel moeilijk je tegenstanders los rijden. Maar ik ben vol gestart en ben sprintjes blijven trekken tot het zuur uit mijn oren kwam. Maar ik moest en zou winnen en ik ben heel blij dat het nu eindelijk gelukt is. Het publiek motiveerde me, dit is toch een thuiscross voor me. Ik wil graag komend weekeinde in Zonhoven opnieuw voor de winst gaan. Dat parcours ligt me - net als Valkenburg - ook heel goed. En dan gaan we kijken of ik weer op de hoogste trede van het podium kan staan."

Godrie tevreden

Ook Stan Godrie was tevreden, al had hij de tweede plek nog lang in het vizier, maar in de sprint bleek oud-winnaar Marcel Meisen uit Duitsland te sterk voor hem. Godrie: "Ik ben natuuurlijk eerstejaars eliterenner en dan weet je dat je in de topcrossen niet snel om het podium mee doet, maar als je een seizoen lang 15e of 20e wordt, is dat ook niet altijd leuk. Daarom moet je proberen er in dit soort crossen voor te gaan. Ik vind hier een parcours dat me goed ligt en ik kon met de eersten mee het veld in. Lars van der Haar kon ik niet volgen, maar met Corné van Kessel en Marcel Meisen kon ik een kloof slaan op de rest van het veld. Mooi dat er dan uiteindelijk ook nog een derde plek in zit."

Foto: © Sportfoto