Maud Kaptheijns vijfde in Gieten

Maud Kaptheijns vijfde in Gieten

De Superprestigecross van Gieten heeft bij de vrouwen een zege opgeleverd voor Sanne Cant. De Belgisch kampioene behield tot en met de slotronde een kleine marge op Nikki Harris.


 

De Britse deed de achtervolging lang samen met Sanne van Paassen, maar die viel op twee ronden voor het einde terug en werd uiteindelijk zevende. Maud Kaptheijns was vijfde en beste Nederlandse. Daar was ze erg blij mee. "Ik heb deze winter serieus een stap gemaakt en ik moet er eerlijk gezegd nog wat aan wennen dat ik hier met de besten mee kan doen. In het begin probeerde ik iets te lang het tempo van Sanne Cant te volgen, maar daar kreeg ik de rekening voor gepresenteerd. Toen ze voor me een paar foutjes maakten, kon ik terugkeren in de strijd om de vierde plaats. Deze vijfde plek is echt een opsteker voor me, ik hoop dit niveau de komende weken vast te houden. Ik ben net 21 geworden dus ik heb de tijd. Maar het lijkt erop dat ik verder sta dan ik verwacht had." Nikki Harris werd tweede, Jolien Verschueren derde.

Van der Heijden

Beste juniore was Inge van der Heijden. Zij werd dertiende in de daguitslag, een plek achter een ook sterk rijdende plaatselijke favoriet Esmee Oosterman en een plek voor de eveneens imponerende jonge Manon Bakker. Van der Heijden: "Ik ben heel blij met die uitslag en de UCI-punten die ik daarmee weet te behalen. Voor mij zijn dat de eerste. Ik bleef lang in een groepje rijden, waar ik ook mijn plek was. Met de beste vrouwen mee doen, is gewoon nog niet haalbaar voor mij. Maar ik ben heel blij dat de organisatie een aparte huldiging voor onze categorie  had gerealiseerd. Zo werden we toch gewaardeerd voor onze prestatatie."

Foto: © Sportfoto