Van Paassen zevende op EK

Van Paassen zevende op EK

Sanne Cant is in Lorsch Europees kampioene geworden. Daarmee werd voor de derde keer het Belgisch volkslied gespeeld in deze Duitse stad. Sanne van Paassen was op de zevende plek de beste Nederlandse. Sophie de Boer viel letterlijk en figuurlijk terug in de voorlaatste ronde.

 

 


De Tsjechische Pavla Havlikova werd tweede, de Britse Nikki Harris veroverde het brons. Titelverdedigster Helen Wyman moest met een vierde stek genoegen nemen. Het veld bleef lang bijeen in Lorsch, waar elf rensters tot halverwege de wedstrijd aanspraak op de medailles konden maken. Een voorbeslissing viel toen Havlikova, Wyman, Harris en Cant zich af wisten te scheiden in de voorlaatste ronde. Sophie de Boer was toen door een val uitgeschakeld. Van Paassen werd moe gestreden nog zevende. "Ik kon eindelijk eens voorin starten en was benieuwd hoe lang ik het vol kon houden. Dat bleek niet tot op het laatst te zijn, maar dat wist ik natuurlijk ook wel. Mijn conditionele achterstand van een seizoen is niet zo maar weg, zeker niet op een parcours als dit, met veel wenden en keren en steeds maar weer optrekken. Ik zat er op het laatst echt doorheen, kreeg last van kramp." Sophie de Boer had het lastig op het parcours in Lorsch, ook voor de val. "Ik vond het niet echt een EK-waardig rondje met veel draaien en keren en veel verhard wegdek. Maar ik was ook niet super, kon me zelf niet voorin handhaven. Het is niet zo dat ik door die val nu een medaille verspeel, maar het is wel balen dat je daardoor helemaal niet meer voor een goed resultaat kon gaan. De renster voor me moest uit haar klikpedaal op een vervelend moment en daardoor kon ik geen kant meer op. Ik ben er nog altijd een beetje trillerig van" zei de Enschedese na afloop. 

1. Sanne Cant (Bel) 45.56, 2. Pavla Havlikova (Tsj) 0.03, 3. Nikki Harris (Gbr) 0.05, 7. Sanne van Pasassen (Ned) 0.35, 14. Sophie de Boer (Ned) 2.52